DELUJ / AKTIVIRAJ SE

Video USTAVI RASIZEM je nastal v okviru Nacionalnih opazovalnih točk projekta LIGHT ON, ki deluje proti rasističnim simbolom in jeziku. Video je sestavljen iz petih epizod, ki obravnavajo posamezne primere iz držav, sodelujočih pri projektu, s skupnim ciljem: pokazati, da lahko vsi delujemo proti rasizmu.


LIGHT ON vabi vse, da se pridružite boju proti diskriminaciji. Oblikovali bomo aplikacijo za pametne telefone da bi spodbudili prijave rasizma . Pripravili bomo tudi video o načinih odzivanja na diskriminatorna vedenja in večjezični WIKI z namenom podpiranja znanja o rasizmu.

Glede izključevalnih simbolov in manifestacij, ki jih je proučeval konzorcij projekta LIGHT ON, je vsak dobrodošel, da predloži podobo/sliko, ki je prepoznana kot rasistična ali ki skriva diskriminatorno značilnost. Strokovnjaki in strokovnjakinje bodo pregledali poslane podobe/slike in podali povratne informacije o potencialnem negativnem učinku posamezne podobe/slike.

SPOT A RACIST SYMBOL


The LIGHT ON partners are committed to safeguard the privacy of individuals who submit a racist symbol. The personal details will not be shared, but uniquely used to provide a feedback. Images and languages suggested will be reviewed by the LIGHT ON consortium and may be included in the project research activities. PLEASE NOTE - this report is not a formal complaint. Do not use this site to report events representing an immediate threat or other emergency.